Suomeksi In English Norsk Sverige

Luotettava kumppani -certifikat

Asiakastieto-certifikat

D&B-certifikat

Syöte-Huvilat Oy
Syötekuja 3
43250 Kolkanlahti
Finland
Visa placering på karta.
Telefon: +358 14 439 700
Fax: +358 14 439 701
Tel: +358 40 56 56 466 (Export Sverige)

mikko.puurunen@syotehuvilat.fi

Syöte-Huvilat Oy

Syöte-Huvilat Oy är ett familjeföretag med hittills trettio-årig timmerkunnande under två generationer. Företagsamheten bygger på ett gediget kunnande och erfarenhet i en satsning i familjeförettaget med hela sex personers insats i två generationer utöver de övriga kunniga anställda.

Produktionsanläggningen har vi byggt upp i Saarijärvi i Mellersta Finland, mitt i de «djupaste» timmerskogarna med den bästa furan som råvara till all slags timmer.
Huvuddelen av furustockar väljer vi själva ut «på rot» och köper in direkt av skogsägaren, bonden eller det lokala skogssällskapet. På så sett kan vi gardera oss för att ha den bästa kvaliteten på råvaran genom hela produktionskedjan.

Under trygt 30-års tid har vi genom gediget arbete och kunnande förverkligat timmerhusdrömmar för tusentals finska familjer för både fritids- och helårsboende.

Vår främsta exportmarknad för närvarande är Tyskland med dess pedantiösa krav på precision. De senaste åren har vi även leverat årligen ett antal «exotiska», massiva timmerhus för villabyggare i Holland, Belgien och Grekland. Japan har tidigare i många år varit den ledande exportmarknaden för oss. Likaväl är vår högsta strävan att med vårt timmerkunnande skapa en naturtrogen och harmonisk boendemiljö för alla våra kunder i Skandinavien, där eftefrågan bara finns.

All tillverkning från plahyvlat-, rundt- och lamelltimmer sker i vår egen anläggning i Saarijärvi - från råstock till monteringsfärdig timmerstomme och därtill allt tillhörande trävirke från prima massivt furugolv till timmerpanel och gedigna allmogelistor för prydnad och trivsel. På detta sätt kan vi hålla högsta kvaliteten på vårt timmer hela produktionen genom, samt hålla leveranstiderna även under högsäsong. Vår timmerbyggare i Sverige får därmed sitt timmerhus levererat till byggplatsen på den avtalade tiden!

Företagsamhet är ett levnadssätt för oss i familjen Puurunen. Var och en och av oss har växt upp med ansvar inför våra uppgifter och erbjuder vårt timmerkunnande till våra kunders bästa.
Varsågod! Beställ ditt timmerhus direkt av tillverkaren i Finland! Vi ställer upp!